Over het gebouw

Op 2 oktober 2013 is de Brede School Snijdelwijk geopend. Het gebouw, ontworpen door architectenbureau Kraaijvanger uit Rotterdam, staat op een eilandje in het typische turflandschap van Boskoop. Middenin het gebouw bevindt zich een centrale ontmoetingsruimte die vrij zicht biedt over het waterrijke landschap. 

In de centrale hal komt iedereen elkaar tegen: de leerlingen en de leraren van de twee basisscholen, de kinderen van de kinderopvang en iedereen die in- en uitloopt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, de speel-o-theek en de bibliotheek. Alle functies zijn ondergebracht in vier gebouwdelen met een eigen voor- en achterdeur aan de centrale hal. Hier kunnen de speellokalen worden samengevoegd tot een groot podium met tribunetrap.

De hal en de podiumtrap zijn concrete uitwerkingen van de belangrijkste peiler van het programma van eisen, namelijk samenwerking. Om samenwerking te bevorderen is samenkomst van groot belang. Hier komt dit op een vanzelfsprekende manier tot stand.

Markant aan het gebouw zijn grote glazen puien die lopen van vloer tot vloer en het v-vormige dak. Het ontwerp voldoet aan de eisen van frisse scholen klasse B. Een warmte koude opslag in de grond zorgt op een duurzame manier voor verwarming en koeling in het gebouw en lucht wordt automatisch ververst onder invloed van CO2 metingen. Op het dak wordt energie opgewekt door zonnepanelen.

Onder één dak

Het doel van Brede School Snijdelwijk is om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten door dienstverlening aan kinderen en ouders. Een groot aantal voorzieningen voor kinderen zijn samengebracht in één gebouw. 

Jaarlijks zijn er diverse gezamenlijke activiteiten en binnen het gebouw werken de deelnemers samen, door informatie te delen en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. De school werkt ook samen in de wijk.

Privacy en kwaliteit staan hierbij voorop.